• Běh pro zdraví
          • Běh pro zdraví

          • 2. května se v Lipníku nad Bečvou konal charitativní běh podporující „společnost pro ranou
            péči podporující rodiny s dětmi v těžkých situacích“. Naše škola u akce takového charakteru
            rozhodně nechyběla. Startovné našich běžců zajistila příspěvkem SRPŠ. Akce se vydařila a
            k běhu nám přálo počasí. Trať byla obohacena o stanoviště, kde běžci plnili různé úkoly a
            zároveň se občerstvili a načerpali sílu na další běh. Naši školu reprezentovalo 14 běžců, kteří
            cestou úspěšně plnili úkoly na všech stanovištích. Do cíle doběhli všichni v pořádku a bez
            zranění. Z akce si všichni odvezli drobné odměny a hlavně pocit, že svou účastí pomohli dobré věci.

        • Výsledky zápisu do první třídy
          • Výsledky zápisu do první třídy

          • Vážení rodiče,

            rádi bychom vám oznámili, že jsme úspěšně dokončili zápis budoucích prvňáčků na naší škole. Rádi bychom poděkovali všem, kteří projevili zájem o vzdělání svých dětí na naší škole a důvěru v nás.

            Zápis se konal 18. a 19. dubna a nyní jsou výsledky zpracovány. Rrozhodnutí o přijetí vašeho dítěte můžete vyzvednout v kanceláři školy od 1. 5. 2023. Níže uvádíme anonymizovaný seznam, ten rovněž najdete na vstupních dveřích do školy.

            Řízení o udělení odkladu stále probíhá a byli jste kontaktováni individuálně.

            Schůzka budoucích prvňáčků s třídním učitelem a dalšími pedagogy se uskuteční 15. 6. 2023 v aule školy. Na této schůzce budou rodiče seznámeni s podrobnostmi o organizaci výuky, školním řádu a dalšími důležitými informacemi.

            Věříme, že naše škola bude pro vaše dítě přínosem a těšíme se na spolupráci s vámi.

            S pozdravem

            Ředitel školy

        • Den pro rodinu
          • Den pro rodinu

          • Vážení rodiče,

            SRPŠ při ZŠ Osecká 315 zve všechny své žáky, jejich rodiče, prarodiče, kamarády, a také učitele na společně strávené odpoledne plné zábavy, pohodové nálady a dobrého jídla. Akce DEN PRO RODINU se koná v pátek 26. 5. 2023 v klášterní zahradě v Lipníku nad Bečvou. Pro všechny hravé budou nachystána různá stanoviště plná her, těšit se můžete na ukázku armádní techniky, dovednostní soutěže, představí se i žáci ZŠ Osecká 315 při svých volnočasových aktivitách. Během celého odpoledne až do večerních hodin bude možné si posedět u táboráku, opéct si špekáček a třeba si i zazpívat. Tak přijďte a pobuďte se svými dětmi.

            Zároveň prosíme aktivní rodiče o pomoc s organizací. Pokud se chcete zapojit, ozvěte se prosím paní Gabriele Němčákové.

        • McDonald´s CUP
          • McDonald´s CUP

          • Rádi bychom vás informovali o úspěšné účasti naší školy ve fotbalové soutěži pro první stupeň - McDonald´s CUP. V okrskovém kole, které se konalo v Hranicích dne 25.4.2023, jsme se zúčastnili ve dvou kategoriích: 1.-3. třída a 4.-5.třída.

            Družstvo menších fotbalistů 1.-3. třída se umístilo na krásném 3. místě po pěti zápasech, kde jsme ani jednou neprohráli, ale 3x remízovali. Družstvo 4. a 5. třída se umístilo na 4. místě po vzájemných soubojích.

            Chtěli bychom tímto poděkovat všem klukům za jejich obětavé výkony a reprezentaci naší školy. Jsme hrdí na jejich sportovní výkony a těšíme se na další turnaj v příštím roce.

             

            tým učitelů tělesné výchovy

        • Soutěž Jaloveček
          • Soutěž Jaloveček

          • Soutěž Jaloveček se konala dne 26.4.2023 ve Valašském Meziříčí. Soutěž byla pořádaná Muzeem Regionu Valašsko a tématem letošního ročníku bylo "Ze života hmyzu". Soutěžilo celkem 16 týmů složených z žáků z různých škol.

            Soutěžící absolvovali test, badatelské úkoly a výtvarnou dílnu, kde si vyráběli sádrové modely hmyzu. Vyhodnocení soutěže proběhlo na závěr a naše družstvo Lipanů obsadilo velmi pěkné 3. místo, zatímco družstvo Labutí se umístilo na krásném 6. místě.

            Soutěžící byli odměněni diplomy, účastnickými listy a drobnými dárky. Celkově byla soutěž velmi zajímavá a akční a soutěžící se dozvěděli spoustu nových informací o životě hmyzu, které by mohly využít v dalších přírodovědných soutěžích nebo při výuce přírodopisu.

        • Lego v 5. ročníku
          • Lego v 5. ročníku

          • Žáci pátého ročníku naší školy se právě seznámili s neuvěřitelně zábavným a užitečným zdrojem výuky - LEGO Education stavebnicemi. Tato novinka v rámci výuky informatiky a programování má za cíl rozvíjet kreativitu, logické myšlení a problémové řešení u našich žáků.

            Prvním úkolem žáků bylo postavit golfové hřiště s využitím blokového programování. Na první pohled se to může zdát jako hra, ale v pozadí se skrývá mnoho učení. Žáci museli vytvořit funkční mechanismus, který umožní pálkování míčku a jeho dopravu do jamky. Přitom se museli zamyslet nad tím, jakým způsobem budou řešit úkoly a jaké kroky budou programovat.

            Po dokončení golfového hřiště žáci pracovali na jeho vylepšení pro hru s ostatními spolužáky. Každý tým se zaměřil na jiné aspekty hry a snažil se přidat nové prvky a vylepšení. Byly vytvořeny překážky, propady a další zajímavé prvky, které z hřiště učinily skvělou zábavu pro všechny.

            Zpětná vazba od žáků byla velmi pozitivní. Všichni si užili výzvu, kterou LEGO Education stavebnice nabízejí. Byli nadšeni, že mohli pracovat s reálnými součástkami a vidět, jak se jejich programování překládá do skutečného světa. Navíc, všechny týmy mohly prezentovat své golfové hřiště před ostatními a ukázat, jakou práci odvedly.

            Závěrem lze říci, že seznámení s LEGO Education stavebnicemi bylo velkým úspěchem. Naši žáci si užili výzvu a mohli rozvíjet své schopnosti a dovednosti v oblasti informatiky a programování.

        • Den Země
          • Den Země

          • Den Země se slaví 22. dubna již mnoho let. Naše škola si tento svátek planety Země letos připomněla v pátek 21.dubna. Každá třída absolvovala jednu celodenní exkurzi za poznáním přírody.

            Šestáci absolvovali program Lesní pedagogiky s paní Bc. Klevarovou v oboře v Bohuslávkách, kam také pěšky z Lipníka dorazili. Poznávali  lesní rostliny i živočichy, zahráli si různé hry a došlo i na propojení s angličtinou.

            Sedmáci navštívili Zbrašovské aragonitové jeskyně, nejteplejší v České republice, kde si vyzkoušeli, jak vypadá absolutní tma. Poté se přesunuli k dalšímu rekordnímu přírodnímu útvaru, Hranické  propasti, která je nejhlubší zatopenou propastí v Evropě.

            Osmáci se v tento den vydali do Pevnosti poznání v Olomouci. Zde si mohli obléknout vojenské uniformy z dob Pruské války za vlády Marie Terezie a vyzkoušet si některé ze 150 interaktivních exponátů, rozdělených do 4 expozic – Rozum v hrsti, Světli a tma, Živá voda a Do historie! Největší úspěch sklidil  obří model mozku a zubařské křeslo, dále pak různé mechanické modely, na kterých si žáci mohli ověřit fungování fyzikálních zákonů.

            Žáci 9. ročníku se připojili k akci Ukliďme Česko! Uklidili oblast kolem Bečvy, skateparku a cyklostezky do Týna od odpadků. Našli jich opravdu velké množství, odhadem asi 150 kg, což stačilo na naplnění celého kontejneru. Nechyběly staré pneumatiky, sklo a porcelán, PET láhve, plechovky či dveře a dokonce staré kanape a záchodová mísa. Děkujeme všem zúčastněným žákům, že se podíleli na úklidu našeho okolí a přispěli tak k tomu, abychom si  procházku okolní přírodou více užili.

            Na náš Den Země bylo slunečné počasí, které velkou měrou přispělo k tomu, že se exkurze vydařily a  žáci se vrátili domů bohatší o spoustu nových informací a zážitků.

        • Výsledky zápisu
          • Výsledky zápisu

          • Drazí rodiče a budoucí žáci,

            s velkou radostí Vám sdělujeme, že k zápisu do naší školy přišlo 51 dětí, z čehož 9 žádalo o odklad. Toto číslo nás velmi potěšilo a chceme Vám za to poděkovat. Jsme rádi, že jste si vybrali právě naši školu a projevili nám tak důvěru.

            Naše škola se snaží vytvářet příjemné a kreativní prostředí, které podporuje nejen akademický rozvoj, ale také všeobecný rozvoj dětí. Jsme přesvědčeni, že každé dítě má svůj vlastní talent a snažíme se ho podporovat a rozvíjet.

            Také Vám rádi sdělíme, že rozhodnutí budou zveřejněny na našem webovém portálu www.zsosecka.cz a na dveřích do školy do konce tohoto měsíce. Věříme, že se vám u nás bude líbit a budeme se na Vaše děti těšit.

            Těšíme se na spolupráci s Vámi a Vašimi dětmi a věříme, že budeme moci přispět k jejich úspěšnému vzdělávání a budoucímu životu.

            S pozdravem

            Vedení školy

        • XXIX. ROČNÍK soutěže VE ŠPLHU
          • XXIX. ROČNÍK soutěže VE ŠPLHU

          • ZŠ Osecká hostila úspěšnou soutěž ve šplhu, která se konala v tělocvičně 2. stupně. Soutěž se rozdělila do dvou kategorií podle věkového rozmezí soutěžících, a to 1. - 5. ročníky a 6. - 9. ročníky.

            Soutěže se zúčastnily čtyři školy, a to ZŠ Osecká, ZŠ Hranická, Sluníčko a ZŠ 1. máje z Hranic, což dohromady přineslo celkový počet 124 soutěžících.

            Přeborníky ve šplhu se stali Tomáš Polívka ze ZŠ Osecká s časem 3,43 sekundy a Tia Hilda Mareček ze ZŠ 1. Máje z Hranic s časem 3,22 sekundy v kategorii 1. - 5. ročníky. V kategorii 6. - 9. ročníky  nejrychleji vylezli Dominik Ficnar ze ZŠ 1. máje s časem 1,56 sekundy a Tina Řezáčová ze ZŠ Osecká s časem 2,82 sekundy.

            Soutěž byla velmi napínavá a úspěšná a všichni soutěžící ukázali, že mají silnou vůli a zdatnost.

            Gratulujeme vítězům a těšíme se na další podobné akce!

        • Hledáme tělocvikáře
          • Hledáme tělocvikáře

          • Do našeho týmu hledáme nového kolegu. Ideálně s aprobací tělesná výchova.

            Znáš někoho takového nebo jsi to právě ty?

             

            Požadujeme:

            - VŠ magisterské vzdělání, odborná kvalifikace dle zákona 563/2004 Sb.

            - Pozitivní myšlení a ochotu se dále vzdělávat

            - Týmovost a spolehlivost

            - Preferovaná aprobace - Tv

             

            Nabízíme:

            - Práci na plný úvazek

            - Práci v příjemném kolektivu

            - Možnost profesního růstu a prostor pro seberealizaci

            - Moderní pracovní prostředí a pomůcky

            - Zaměstnanecké benefity

             

            V případě zájmu zašlete Váš strukturovaný životopis na e-mail reditel@zsosecka.cz

        • Na statku
          • Na statku

          • Jedno zrnko popela, druhé zrnko máku …

            V pondělí 17. dubna jsme se neocitli v pohádce o Popelce, ale na statku v Lipníku nad Bečvou. Hned u vchodu nás prvňáčky radostně vítaly ovečky a kozy se svými mláďaty. My jsme je za milé přivítání odměnili laskominami v podobě jablíček, mrkví a tvrdého pečiva. Domácí drůbež a králíky jsme nakrmili zrním, jablíčky, čerstvě natrhanou trávou a pampeliškami. Celým programem nás prováděla paní Klementová a přítulná kočka Anežka. Oběma patří velký dík za trpělivost a hezké vyprávění.

            1.A, 1.B

        • Záhoráček v Praze
          • Záhoráček v Praze

          • Děti ze souboru Záhoráček  vyrazily na Bílou sobotu do Prahy, aby roztančily a rozezpívaly Staroměstské náměstí. Děvčata svým půlhodinovým jarním pořadem přiblížila divákům lidové zvyky našich prababiček z Lipenského Záhoří. 

            V prvním pořadu vynesla paní Zimu, které se na našem Lipenském Záhoří říká MORANA . 

            Druhý pořad byl věnovaný Velikonocům.  Děvčátka zajímavým způsobem seznámila diváky se zvyky celého Pašijového týdne od Květné neděle až po Velikonoční pondělí.

            Děkujeme dětem za reprezentaci školy.

            Markéta Matušková

        • Naši přírodou
          • Naši přírodou

          • Ve finále přírodovědné soutěže Naší přírodou, která se konala 11. dubna v Biologické stanici
            v Přerově, získala žákyně 7.B, Jolana Poláková, 3. místo v kategorii společenstva polí, luk a
            pastvin mladších žáků a Kryštof Spáčil, rovněž z 7.B vybojoval dokonce 2. místo v kategorii
            společenstva lesa v mladších žácích. Kromě diplomu si ze soutěže odnesli také věcné ceny a
            samozřejmě mnoho nových poznatků. Ella Sobotková ze 7.B a Jana Horáková z 8.B se
            musely spokojit pouze s „bramborovou medailí“. Všichni účastníci finále pojedou za odměnu
            v květnu na přírodovědnou exkurzi na Jižní Moravu, kde navštíví hadcovou step Mohelno.
            Děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší školy a přejeme mnoho dalších úspěchů v příštím
            roce.

        • Soutěž - vyfoť báseň/knihu
          • Soutěž - vyfoť báseň/knihu

          • V březnu u nás na škole probíhala soutěž – Vyfoť báseň/knihu s tím, co s ní souvisí. Porota vybrala do finále 10 fotek z 1. a 2. stupně. Sada 20 fotek tak zdobila poslední týden v březnu přízemí naší školy. O celkovém vítězi nerozhodovala porota, ale žáci celé školy, kteří mohli hlasovat nalepením samolepky z druhé strany fotografie.

            Dne 11. 4. proběhlo slavnostní vyhlášení a předávání cen – diplomů, knih, záložek a sladkostí.

            Na prvním stupni obsadil první místo Jan Prokeš (2.A), druhé místo získali Veronika Völklová (2.B) a Karel Jan Haluška (2.A).

            Druhý stupeň může být právem pyšný na výherkyni Sáru Sedláčkovou (8. B) a na Adolfa Vyhlídku (7. A), který vyhrál 2. místo.

            V závěru vyhodnocení byla vyhlášena Cena poroty za nejoriginálnější a nepropracovanější fotografii, ze které se těšila Rozálie Konečná z 2. A.

            Všem zúčastněným děkujeme za účast a zapojení se do soutěže.

        • Barevná pastelka
          • Barevná pastelka

          • 28. 3. se na ZŠ a MŠ Hranická za spoluúčasti města Lipník nad Bečvou tradičně pořádala
            výtvarná soutěž Barevná pastelka. Letošním společným tématem byla budoucnost – pro 1. a
            2. kategorii Čím budu? a pro 3. a 4. kategorii Cesta do budoucnosti. Naše škola vyslala
            soutěžit celkem 20 účastníku z prvního i druhého stupně.
            V mladších kategoriích uspěla Hana Bebjaková z 1. A, která si vymalovala cenu poroty.
            Ve 3. kategorii slavila úspěch druhým místem Polina Kucherenko z 6. A. a třetí místo
            v nejstarší kategorii obsadil Patrik Kreutz z 9. A.

            Na slavnostním vyhlášení výsledků, které se
            konalo 4. 4. na ZŠ a MŠ Hranická, vítězové obdrželi nejen diplomy, ale i hodnotné ceny.
            Všem účastníkům děkujeme a vítězům gratulujeme.

        • Vynášení Morany
          • Vynášení Morany

          • Vynášení Morany je starobylý lidový zvyk spojený s příchodem jara. Tento rituál se provádí většinou dva týdny před Velikonocemi a to na Smrtnou neděli nebo také na postní neděli Družebnou a Květnou.

               V úterý 4. dubna všichni žáci prvního stupně navštívili program Vítání jara v kulturním domě Echo, který nám předvedly děti z dětského folklórního souboru Maleníček a Záhoráček ze ZŠ Osecká 315 pod vedením paní Květy Kohoutkové a Markéty Matuškové. Po krásném vystoupení jsme se společně všichni za zpěvu lidových písní vydali k řece Bečvě, kde jsme se rozloučili se zimou vynesením Morany a tím jsme přivítali jaro.

            Morano, Morano, smrtko naša milá,

            chceme, abys konečně jaro probudila.

            Co my s tebó uděláme? 

            Na Bečvě tě vykópáme.

        • Den učitelů
          • Den učitelů

          • Milé paní učitelky a milí páni učitelé.
            Dovolte nám, abychom vám dnes popřáli k vašemu svátku!
            Máme vás rádi. Přejeme vám hlavně pevné zdraví, neustále dobrou náladu a radost z vaší náročné
            práce.
            Hezký Den učitelů!!
            Vaši žáci

        • Plavání
          • Plavání


          •  Žáci třetích tříd navštěvovali v letošním školním roce výuku plavání v plavecké škole v Hranicích.

            Během kurzu jsme se zaměřili na základní plavecké dovednosti, jako je správné dýchání, plavání na břiše i na zádech, a také na různé plavecké techniky. Díky kvalitnímu vedení instruktorů se žákům podařilo zlepšit své plavecké schopnosti a získat větší jistotu v bazénu.

            Doufáme, že žáky kurz motivoval k tomu, aby se v plavání dále zdokonalovali.