• Požární cvičení
          • Požární cvičení

          • Vážení rodiče,

            příští týden v úterý 4. 6. 2019 se v naší škole uskuteční taktické cvičení Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Žáci se po vyhlášení požárního poplachu budou dle evakuačního plánu přesouvat do KD Echo. Tam je čeká přednáška metodiků z HZS, která bude trvat přibližně hodinu. Po přednášce se žáci přesunou zpět do školy a budou pokračovat v běžné výuce dle rozvrhu hodin.

            Bezpečnost Vašich dětí a našich žáků je pro nás důležitou prioritou, proto je zapotřebí krizové situace velmi dobře nacvičit a zvládat.

            LR

        • Pobyt v přírodě - den čtvrtý
          • Pobyt v přírodě - den čtvrtý

          • Zdravíme z předposledního dne. Počasí nám přeje, proto jsme se vydali na výlet do Koutů nad Desnou - nejprve vlakem, potom autobusem kvůli výluce na trati. Prošli jsme pohádkovým lesem a vydali se do kopce podél sjezdovky k soše Praděda. Někteří "borci" si dali i dobrovolně běh do vrchu! Odpoledne jsme se prošli na zmrzlinu a koupit poslední suvenýry z pobytu. Potom jsme malovali trička, v kterých nás zítra uvidíte. Opět jsme hráli vybíjenou, fotbal i jiné hry a pořádně se unavili. Teď u večerního filmu čekáme na tmu, abychom prošli slíbenou stezku odvahy. Vůbec se o nás nebojte, protože jsme všichni hrdinové! V pátek se na vás těšíme!
             

        • Pobyt v přírodě - den třetí
          • Pobyt v přírodě - den třetí

          • Středa.....jsme v půlce pobytu....Pan ředitel, kromě sladkostí žákům a mikin pedagogům, dovezl sluníčko. Mohli jsme být celý den venku. Hráli jsme míčové hry, dopisovali deníky a dopoledne se prošli na zámek, který se nám moc líbil. Zítra se chystáme na výlet do Koutů. Domů se nám vůbec nechce.....

            žáci 4. A a 4. B

        • Pobyt v přírodě - den druhý
          • Pobyt v přírodě - den druhý

          • Dopoledne jsme navštívili Ruční papíny ve Velkých Losinách. Aktivity i prohlídka se nám moc líbily. Po obědě jsme vyšli do herny v Bludově. Bylo to super, ale něktrým se nechtělo zpátky pěšky, tak jsme jeli autobusem.Po večeři jsme napsali deníky, zahráli si hry a pomalu se chystáme spát. Nálada pořád veselá a děti čím dál víc unavené.

             

             

        • Pobyt v přírodě
          • Pobyt v přírodě

          • Posíláme pozdravy z prvního dne pobytu v  přírodě žáků 4.tříd. Omlouváme se za zpožděnou zprávu, ale máme celý večer problém připojit se k internetu. Cesta do Velkých Losin byla bez problémů s malou zastávkou v Bludově. Na místo jsme přijeli v 10 hodin. Ubytovali jsme se, poučili o bezpečnosti, ubytovacím řádu a podobně a ihned využili krásného teplého počasí. Okamžitě vyrazili na hřiště hrát míčové hry. Ve 12 hodin jsme šli na oběd - bramboračka, kuřecí plátek s bramborem, kompot. V jídelně jsme si ještě řekli pár organizačních informací a  program týdne. Na pokojích jsme vymýšleli názvy pokoje a zavedli si deník pobytu, do kterého budeme zapisovat všechny důležité informace. Ve 14 hodin jsme vyrazili na vycházku do okolí se zastávkou na zmrzlinu. Cestou nás zastihl slabý déšť, tak jsme si oblékli pláštěnky a pokračovali v cestě. V Losinách nedaleko zámku jsme se "protáhli" na hřišti v Areálu zdraví. V 18 hodin jsme se hladoví těšili na dobré plněné knedlíky se zelím. Některé děti si dokonce i přidaly! Po večeři  jsme soutěžili v družstvech - tentokrát vědomostní soutěže a skládání básničky na daná slova. O výsledcích vás budeme určitě informovat. Po večerní hygieně všichni unaveni uléháme do postele. Máme v nohách totiž 12 490 kroků! Zítra se zase ozveme a všem rodičům posíláme pusu

            Více zde: https://krtecek1.webnode.cz/news/zpravy-z-pobytu-pondeli/ 

        • Školní výlet 1. třídy "Z POHÁDKY DO POHÁDKY na hradě BOUZOV" 21. 5. 2019
          • Školní výlet 1. třídy "Z POHÁDKY DO POHÁDKY na hradě BOUZOV" 21. 5. 2019

          • Pohádková prohlídka nádherného hradu, krásné počasí, nákupy, dobroty - zkrátka VYDAŘENÝ VÝLET.

            Blíží se konec našeho prvního školního roku, kdy jsme se pilně učili, snažili a zasloužili si krásný školní výlet "Z pohádky do pohádky na hradě Bouzov". Potkali jsme známé pohádkové postavy, které nás zábavnou formou seznámili s tímto nádherným hradem. Při vstupu do hradu nás přivítal PAN KRÁL a popřál nám, aby se nám na hradě líbilo. Dále jsme se potkali se VČELKOU MÁJOU, která hledala Vilíka, v dalších hradních místnostech jsme potkali POPELKU, které chtěla jít na ples a našla v oříšku krásné šaty, MALOU ČARODĚJNICI, dále KRYSÁKY s mapou a trpaslíkem Ludvíkem, kterého jsme si mohli pohladit pro radost. Nechyběli ani PAT A MAT, kteří se snažili vyměnit žárovku na hradním lustru a v poslední místnosti nám krásně zazpívala PRINCEZNA Elza z Ledového království. Podarovala nás lízátkem a malým leporelem s fotkami hradu Bouzov.

            Na závěr jsme si koupili něco na památku a vydali se autobusem zpět do školy plni nevšedních zážitků a dojmů. I počasí bylo pohádkové a výlet se nám tedy velmi vydařil.

            Snad to nebyla naše poslední návštěva tohoto pohádkového hradu, kde se natáčelo mnoho filmů a pohádek (např. O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Kopretiny pro zámeckou paní, Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek, Fantaghiro, Rumplcimprcampr, Dvanáct měsíčků atd.)

        • Den pro rodinu
          • Den pro rodinu

          • Páteční odpoledne 17. 5. patřilo dětem, žákům, rodičům, učitelům a ostatním přátelům Základní školy Osecká 315 v Lipníku nad Bečvou. Díky krásnému počasí a spolupráci Spolku rodičů a přátel školy se celé odpoledne skvěle vydařilo. Po celém zámeckém parku byla rozmístěna různá stanoviště se soutěžemi a žonglérské dílny Jiřího Sadily, ve kterých si kdokoliv z návštěvníků mohl vyzkoušet žonglování s kruhy a kužely, diabolo, chůzi po laně, jízdu na jednokole, minikole, či různých šlapadlech. Na nádvoří zámku byly rozmístěny stánky s tvořivými dílničkami a s občerstvením. Děti si domů odnášely přívěšky na krk či klíče, náušničky, andělíčky, kolíčky se sovičkami nebo různé kytičky a smajlíky. Nekončící fronty byly také u velmi populárního malování na obličej.

            Součástí akce byla výstava 126 obrázků, které se zúčastnily soutěže „Naše rodina“. Vyhlášení výsledků této výtvarné soutěže se ujal pan ředitel Lukáš Rejzek, který předal diplomy a dárkové tašky výhercům. Gratulujeme! Před samotným oceňováním se celým parkem příjemně nesl zpěv pěveckého sboru při ZŠ Osecká pod vedením paní učitelky Zuzany Kovářové a následně i píseň v podání Veroniky Lívové. Vyvrcholením prima odpoledne byly ukázky bojového umění karate pod vedením pana Milana Ference a výrazového tance pod vedením paní Trotsenko.

            Celou akci moderoval pan Milan Nepustil a hudební doprovod zajistil pan Pavel Humplík.

            Akce proběhla za finanční účasti města Lipník nad Bečvou. Děkujeme.

            Děkujeme všem účinkujícím a v neposlední řadě rodičům, učitelům a ostatním přátelům školy za pomoc s přípravou této akce a věříme, že jsme tímto zahájili naše pravidelné každoroční setkávání.

                                                                                                                                          Spolek rodičů a přátel školy

        • Pěvecká soutěž SKŘIVÁNEK
          • Pěvecká soutěž SKŘIVÁNEK

          • Ve čtvrtek 16. 5. 2019 se v naší škole celé dopoledne zpívalo a bylo veselo.
            Konal se již XXII. ročník pěvecké soutěže pro žáky 1. stupně „SKŘIVÁNEK“.

            V první kategorii si zazpívali žáci 1. a 2. ročníků, ve druhé kategorii žáci 3. – 5. ročníků ze ZŠ Osecká 315, ZŠ Osecká 301, ZŠ Hranická Lipník nad Bečvou a ZŠ Týn nad Bečvou.

            Všichni zpěváčci se snažili ze všech sil a porota rozhodla takto:

            V první kategorii žáků 1. – 2. ročníků:

            1. místo a titul „Skřivánek 2019“ získal DOMINIK BARFUS, ZŠ Hranická, 2. A
            2. místo TEREZA ZAMAZALOVÁ, ZŠ Osecká 315, 2. B
            3. místo LUCIE PECHOVÁ, ZŠ Hranická, 1. A

            Ve druhé kategorii žáků 3. – 5. ročníků:

            1. místo a titul „Skřivánek 2019“ získal RICHARD ZDRÁHAL, ZŠ Týn n. B., 4. roč.
            2. místo ANHLÝ TRAM, ZŠ Hranická, 5. A
            3. místo DANIELA JUREČKOVÁ, ZŠ Osecká 315, 4. B

            Odměnou pro vítěze byla medaile, dárková taška a diplom. Ostatní účinkující obdrželi pamětní list.
            Pro všechny bylo přichystáno drobné občerstvení.

            Vítězům GRATULUJEME a všem soutěžícím děkujeme za účast, odvahu a příjemné dopoledne.
            Velké poděkování patří také městu Lipník nad Bečvou za finanční podporu formou grantu.

            „Hudba - jako déšť, kapka za kapkou proniká do srdce a oživuje jej.“  (Romain Rolland)

            Alena Lukačovičová

        • Šípková Růženka
          • Šípková Růženka

          • Začíná pohádka o vílách, o králi. Pohádka o smrti zakleté do růže, pohádka o lásce, která smrt přemůže.

            Jak ten čas letí… i v letošním roce jsme se sešli v Kulturním domě Echo, tentokrát s pohádkou O Šípkové Růžence, kterou na motivy Jiřího Žáčka zdramatizovala paní Markéta Dujsíková.

            Ve středu 15. května zaplnili sál Kulturního domu Echo děti z MŠ a ZŠ, rodiče i široká veřejnost, kteří se přišli podívat na vystoupení dramatického kroužku při ZŠ Osecká 315, který navštěvují nejen žáci školy, ale i studenti místního gymnázia.  

            Naši mladí herci předvedli skvělé výkony, za které byli odměněni velkým potleskem.

            Velké díky patří hercům za skvělé výkony, autorce pohádky Markétě Dujsíkové za napsání scénáře, rodičům za pořízení krásných fotek, Elišce Plaché za videozáznam, firmě Noe s. r. o. a paní Gramerové za ušití kostýmů, paní Květě Kohoutkové za zapůjčení krojů, paní ředitelce Janě Kašpárkové a pracovníkům KD Echo, zejména paní Martě Bakešové, za osvětlení a ozvučení představení, městu Lipníku nad Bečvou a ZŠ Osecká 315 za finanční podporu a všem kolegům, zejména panu učiteli Pavlu Rytířovi, za pomoc při realizaci vystoupení.

                                                                                                                       Eva Mikešková

        • Den pro rodinu
          • Den pro rodinu

          • Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Osecká 315 si vás dovoluje pozvat  na DEN PRO RODINU. Těšíme se na vás 17. 5. 2019 v zámeckém parku.

          • Pěvecká soutěž SKŘIVÁNEK 2019

          • Naše škola pořádá XXII. ročník pěvecké soutěže žáků 1. stupně ZŠ "SKŘIVÁNEK" ve čtvrtek 16. května 2019 v družině ZŠ Osecká.

            Tato akce probíhá za grantové podpory města Lipník nad Bečvou.

        • Šípková Růženka
          • Šípková Růženka

          • Dovolujeme si vás pozvat na divadelní představení Šípková Růženka. Představení v podání dramatického kroužku pod vedením paní učitelky Evy Mikeškové se uskuteční 15. 5. 2019 v ECHU. Těšíme se na vás.

        • Florbalový turnaj škol
          • Florbalový turnaj škol

          • Florbalový turnaj škol

             

            Dne 10. 5. 2019 se uskutečnil 11. ročník florbalového turnaje pořádaný pro žáky oblastních škol. Letos poprvé si žáci zahráli v prostorách nové sportovní haly. Tradičně jako první se na palubovce představili nejmladší žáci v kategorii 1. - 5. třídy a i přes nízký věk hráčů byly k vidění podařené akce i góly. Vítězství nakonec získali hráči ZŠ Lipník, Osecká 315.

            Souboje ve střední kategorii byly velmi vyrovnané, rozhodovalo se vždy až v závěru utkání. Nakonec se z vítězství radovali sedmáci ZŠ Lipník, Osecká 315.

            Vítězství v nejstarší kategorii se stalo, stejně jako loni, kořistí Gymnázia Lipník, jehož družstvo většinu času na hřišti dominovalo.

            Děkujeme všem zúčastněným školám, sportovcům i organizátorům za další úspěšný ročník turnaje, fair-play hru a těšíme se příští rok na viděnou.

            Zvláštní poděkování patří Městu Lipník nad Bečvou, které celý turnaj podpořilo grantem.

            Sportu zdar a florbalu zvlášť

             

             

            1.- 5. třída

            1. ZŠ Lipník, Osecká 315

            2. ZŠ Osek

            3. ZŠ Lipník,  Osecká 301

             

            6. - 7. třída

            1. ZŠ Lipník, Osecká 315

            2. ZŠ Lipník, Hranická

            3. ZŠ Osek

             

            8. - 9. třída

            1. Gymnázium Lipník

            2. ZŠ Lipník, Osecká 315

            3. ZŠ Lipník, Hranická

             

             

            V Lipníku nad Bečvou 10. 5. 2019                                      Radek Novotný

             

        • Zpravodajství z Anglie - den třetí
          • Zpravodajství z Anglie - den třetí

          • 10.5.2019 - 21:06, právě jsme na cestě k trajektu, který nás bude převážet přes La Manche do Francie. Jelikož si dnes museli páni řidiči před naší dlouhou cestou odpočinout, nezbývalo nám nic jiného, než se za svým posledním anglickým dobrodružstvím vydat po svých. Začali jsme v Greenwichi, kde se nám díky slunečnému počasí naskytl nádherný pohled na Londýn. Nechybělo ani focení u nultého poledníku, návštěva parku a pohled na Royal Naval College, kde se točila scéna z filmu Thor 2. Poté jsme se vlakem přesunuli do City of London, kde jsme zhlédli The Shard, nejvyšší budovu Londýna, London Bridge i The Monument a prošli jsme si Tower of London. V první půlce této prohlídky děti pociťovaly únavu, ale interaktivní hry v druhé polovině prohlídky je postavily na nohy. Následovala procházka podél Temže, přechod přes Tower Bridge ke křižníku HMS Belfast a divadlu The Globe, které založil William Shakespeare. Následně jsme přes Millennium Bridge (který Smrtijedi z Harryho Pottera nezničili doopravdy) přešli k St Paul's Cathedral. Poté se děti konečně dočkaly a vydaly se na nákupy do Oxford Street, kde se někteří vyřadili a nakoupili vše možné i nemožné. Teď už se jen všichni plni dojmů a zážitků těší domů, aby se o ně mohli s vámi všemi podělit. ZG

        • Zpravodajství z Anglie - den druhý
          • Zpravodajství z Anglie - den druhý

          • 9.5.2019 - 18:05po dalším dnu plném kouzelných zážitků se vracíme zpět do rodin, kde nás čeká večeře a teplá sprcha. Dnešní den jsme strávili převážně v Oxfordu a celý se nesl v duchu Harryho Pottera. V osm hodin jsme se plni zážitků a dojmů ze svých rodin sešli u autobusu a vydali se na cestu do univerzitního města Oxford. Zajímavostí je, že tato univerzita je tvořena 38 oddělenými kolejemi a ne pouze jednou hlavní budovou, jak je tomu zvykem u českých univerzit. Zde jsme navštívili Christ Church College, kde se mimo jiné natáčely scény právě z Harryho Pottera. Poté následovala prohlídka města, kde jsme měli možnost prohlédnout si další z částí univerzity. Po obědě jsme se přesunuli do produkčního studia Warner Bros., kde jsme všichni podlehli kouzlu filmové magie. Už jen při pouhém vstupu do vestibulu byl každý uchvácen plakáty a replikami z filmů, a tohle nadšení jen stoupalo. Ve studiu jsme strávili téměř tři hodiny a mnozí z nás by se zde klidně zdrželi i déle. Všichni však zodpovědně dodrželi smluvený čas a v plném počtu čekali na konci prohlídky. Pro všechny se jedná o zážitek, na který budou ještě dlouho vzpomínat.

            GZ

        • Zpravodajství z Anglie - den první
          • Zpravodajství z Anglie - den první

          • 8.5.2019 - 18:05, právě plujeme lodí směrem k O2 aréně, kde nás čeká autobus, který nás převeze na místo srazu s rodinami. I když jsme měli na začátku dne menší zpoždění, stihli jsme projít celý Westminster se spoustou významných míst (Westminster Abbey, Westminster Cathedral, London Eye, Buckinghamský palác, Parlament, Trafalgarské náměstí, Národní galerie a další). Dopraveni jsme zde byli metrem, které spousta dětí vyzkoušela poprvé (ale ne naposledy - po dnešních třech jízdách nastupujeme a vystupujeme jako profíci). Poté následovala pauza na oběd a nákup prvních suvenýrů. Následně jsme se přesunuli do muzea voskových figurín, Madame Tussauds, kde se to hemžilo samými známými tvářemi ze světa filmu, hudby, sportu, politiky i historie. Prohlídka byla zakončena promítnutím krátkého 4D filmu Avengers. Přestože nás přivítalo typicky anglické počasí, první den si v Londýně všichni užili.

            GZ

        • Volné pracovní místo
          • Volné pracovní místo

          • Na naši školu přijmeme člověka na pozici Administrativní pracovník

            Požadavky:

            • středoškolské vzdělání zakončené maturitou
            • dobrá orientace v práci na počítači
            • zkušenost s vedením elektronické spisové služby výhodou

            Co Vás čeká:

            • vedení hotovostní pokladny školní jídelny
            • příjem a podání poštovních zásilek
            • vedení spisové služby

            Nabídka:

            • stabilní zaměstnání i do budoucnosti
            • plat odpovídající 6. platové třídě (až 20 720)
            • možnost nastoupit i na zkrácený úvazek
            • nástup 1. 8. 2019
            • příspěvek na závodní stravování

             

            Životopisy zasílejte na reditel@zsosecka.cz do 22. 5. 2019.